2014. december 21., vasárnap

Békésebb már nem is lehetne

...advent negyedik vasárnapja, dacára a kinn tomboló szélnek. A tegnap esti vendégeknek sikerült megsütnünk a szezon igazoltan legrosszabb tökjét, ennek folyományaként elkészült első sütőtöklevesem, amúgy jó gyömbéresen-édesköményesen, pirított tökmaggal megszórva. Igazi szívderítő, melegítő, enyhén csípős leves.

Egyúttal megoldódott a nagy kérdés, hogy tudniillik milyen levest is tegyek az asztalra 26-án, hogy a vega gyerekünk is ehesse barátnőstül, ugyanakkor kellően szokatlan, különleges legyen, ne valami kommerciális gyümölcsleves vagy hasonló. Már a színétől is jobb kedvem lesz :))




3 megjegyzés:

  1. Mi is így jártunk a sütőtökkel annyi különbséggel, hogy amikor kaptuk, már előre tudtuk, hogy nem lesz jó, mert a tulajdonos előre megmondta...:o) De azért megsütöttük és valóban nem volt semmi íze... erre elkezdtem keresgélni a neten receptek után és találtam egy jó muffin receptet. Megcsináltam és láss csudát: mindenki teljesen oda volt tőle! :o)
    A leves is biztos fincsi lehetett!!!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a harmóniát, békét, nyugalmat kívánom az ünnepekre és az elkövetkezendő évekre!.....és még egy apró megjegyzés: Rozi szeretnék lenni.

    VálaszTörlés
  3. Majd mindenképp mesélj, mi volt a menüd!!! Meg a fogadtatás a tűzropogós mellett! :) Terítéket is kérek fotózni, közelikkel!
    Nagyon szép a világotok és lassan már csak Nálad kommentelek. :)

    VálaszTörlés