2014. augusztus 1., péntek

Megint

sikerült kihagynom egy hónapot. Ilyen ez az idei nyár, lassítok...

Mindazonáltal születik időnként egy-egy "műtárgy, ha már nagyon közelg valaki névnapja, vagy a meglévő táskakészlet egyik darabja sem passzol tökéletesen egy szeretett ruhadarabhoz (vagy csak fel kellene már használni azokat a rég beszerzett bőrfüleket...:))

Itt az utóbbi két érv dolgozott, és még mindig maradt a megunt abroszból:





Ebből a csíkos vászonból kiszabott blézer évek alatt sem haladt előrébb, most legalább nem nyomaszt tovább. Van ott még, ahonnan ez jött :D


Kingának szerettem volna valami projekttáskát készíteni, de a korábbi fazonokban már nem láttam fantáziát, valami újat kerestem. És ráakadtaam a japán csomóra.







Az eredetileg bélésnek szánt lenvászon nadrágot annyira mutatósnak találtam a megtartott oldalvarrással, hogy végül ez került kívülre. A belseje függöny a turkálóból. A köztük lévő flíz egy régi párnahuzatból. A minta meg innen. A kerek alja valahogy nem tetszett, meg mélysége sincs, így aztán a szokott háromszög-módszerrel "dobozosítottam".

4 megjegyzés:

  1. Nem tudom, miért vonzódom annyira a csíkos bélésekhez, de ez a táska is nagyon tetszik. A projekttáska meg tündéri lett, és tényleg jó az a varrás rajta.

    VálaszTörlés
  2. én is vonzódom a csíkos béléshez...és a virágoshoz is...valamint a kockáshoz és a pöttyöshöz!
    eszement jó mind a két táska!

    VálaszTörlés
  3. A csudába, már megint majdnem lemaradtam rólad, mert a feedly a jelek szerint szelektálja a bejegyzéseket. Bár elég unalmas mindig csak azt írnom Neked, hogy tökéletesek a harmóniáid, de tényleg!
    5* mind a két táskád!
    Teljesen igazad van a dobozítással, ehhez az dukál, pláne, mert markánsítja az oldalvarrás másodikat! Szuper!

    VálaszTörlés
  4. Az a szuper kis táska az enyém :) Nagyon eltaláltad,nekem való, köszönöm! :) <3

    VálaszTörlés