2011. szeptember 4., vasárnap

Első tutorialom

Amiről azt kell tudni, hogy olyasmit mutatok be, amilyet még nem is csináltam korábban. Jóval bonyolultabb dolgokat persze igen, de az mindig másolás volt. Ezt a nem-is-tudom-mit teljesen magam terveztem és méreteztem. Felteszem lépésről-lépésre, hátha valaki pont ilyet szeretne.


A hímzett leffentyűnek szabjunk a bélésnek kiválasztott anyagból hátlapot. A közbélésként használt teszkós felmosórongyból varrásráhagyás nélküli méretet vágjunk, hogy kifordítás után ne vastagítsa feleslegesen a szélét. Ezt ragasztófátyollal a hímzés alá rögzítettem, és közvetlenül a széle mentén varrtam össze a másik két anyagot. Kifordítás, vasalás.




A táska testét alkotó anyagok méretezése. Szélesség: (a táska szélessége+mélysége) x 2 +2 cm varrásráhagyás. Nálam (15+7)x2 +2 =46 cm. Magasság: a kívánt magassághoz a mélység felét + 2 cm varrásráhagyást adunk. 18 + 3,5 + 2 = 23,5 cm.

A három réteget egymáshoz varrjuk, miután középre beillesztettük a leffentyűt és egy kb. 15 cm hosszú, szintén közbéléssel megerősített akasztót. Én sokáig szórakoztam vele, hogy melyik két réteg közé és milyen irányban kerüljenek be, de legalább nem kellett utólag bontanom :)

A képeken olyan, mintha nem középen lenne, pedig igen. Itt már a széthajtás után látható.



Ezután a másik irányban, az előzőre merőlegesen hajtjuk és varrjuk össze. A bélésen hagyjunk rést a kifordításhoz.



Most következik a sarkok szokásos levarrása, azaz a mélység kialakítása.



És most ugrik a majom a vízbe: kifordítás után minden jó helyre került-e. Úgy tűnik, igen. Bélés összevarrása, díszvarrat, vasalás, halleluja.




Hímzés: 
25 ct vászon (saját festés)
fonal: Cosmo Seasons
minta: RM Spring Quakers.

A kis tárolót egyébként Gina kapta meg csereajándékként a blogtalálkozón, ami külön örömömre szolgált. Azt hiszem, értő kezekbe került!

A találkozóról külön is írok majd, de már nagyon késő van:) Jó éjszakát!

5 megjegyzés:

  1. És ez a gyönyör most az enyém, el vagyok tőle ragadtatva ! Még egyszer köszönöm !

    VálaszTörlés
  2. Hogy én mennyire szerettem volna ezt:) Sajnos közelebbről nem tudtam megnézni. Jó volt találkozni és gyönyörködni a munkáidban. Most, hogy közelebbről, élőben láttam a hímzéseidet, még többre értékelem a dícséretet, amit tőled kaptam:) További szép hétvégét!

    VálaszTörlés
  3. Nem találok szavakat,hogy mennyire gyönyörű és mennyire egyedi és micsoda csodás ötlet és hímzés!!!!!!
    Gratulálok Neked!!!

    VálaszTörlés
  4. Még ennyi kedvességet, lányok, nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Huhh, ez a szín és minta... Nagyon-nagyon szép lett :-)!

    VálaszTörlés