2015. február 15., vasárnap

Gyöngyös

Ez a testvérpár fonal jó ideje várta már a sorát, mire végre megtalálta őket a projekt, Muzsi tesztkendője.  Kinga-festette nagyon tarka Rikker-merinó szalaggyapjú volt az alapanyag, először a lilás részeket válogattam ki belőle, és Bucilla-féle szitakötővel cérnáztam (felső motring). Ezután a lilák kicsipkedése után visszamaradt részt fontam meg egyik ágnak, a másik ágat meg különféle kézzel festett szürkék adják (alsó).
Az utóbbit az egyik legjobban sikerült fonalamnak érzem.
Mindkettő 600 méter körüli, pontosabb adatok a Ravelry-n..



Itt pedig első gyöngyös kendőm délutáni napsütésben...









...és a kedvenc korláton, ami sajnos csaknem mindig árnyékban van (várom már nagyon, amikor majd végre odasüt a nap: nyáron egy néhány hétig :)).






6 megjegyzés:

  1. Ez egyszerűen bámulatos, teljesen odavagyok! Lenyűgöző, ahogy a szalaggyapjútól a kész, tökéletes formáig alakítottad a különböző fázisokban az anyagot. Gyönyörű lett ez a kendő. :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű ez a kendő! Nagyon tetszik a színe! A gyöngyök még kinagyítva sem feltűnőek, a valóságban tuti jobban mutat, de így is nagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Jaj, tényleg nagyon szépek a fonalaid, persze milyen is lehetne belőlük a kendő, ha nem tökéletes? Azok a gyöngyök, mint diszkrét könnycseppek, gondolom, örömbelieké.

    És jé, nálatok rendes gyep van már ilyenkor?!!! Alaposan sasolni kezdtem, de ez akkor sem tarack. :))

    VálaszTörlés