2014. december 18., csütörtök

Gombos

Nagy méretű holmit kötni mindig kihívás. És nem azért, mert tovább tart elkészíteni, mint a kisebbet, hanem mert a nagy méret nem a kicsi arányosan megnövelt mása (ahogy azt a tervezők képzelik): az élet ennél sokkal bonyolultabb...
Anyukám kicsi és kerekded, ezért nehezen talál magára való holmikat a boltban. Univerzális mellényt szerettem volna kötni neki, mindenhez-jó színben, mindenhez-jó vastagságban, nem tolakodó mintával. Rátaláltam a Buttonbox mellényre, de persze ez is csak két kisebbfajta méretben van bemutatva a projektoldalon, nem tudhattam, hogy fog majd nagyban mutatni. Azt viszont sejtettem, hogy a blokkolásnak nagy szerep jut majd.
A karöltővel megküzdöttem, és végül a saját régi módszereim váltak be, a leírás alapján nem lett tökéletes, kevesebb szemet kellett felszedni körben. Egészében viszont megkedveltem a mintát, szívesen megkötném magamnak is.
Ahogy gondoltam, blokkolással sikerült korrigálni azokat a méretbeli eltéréseket is, amelyeket a mintából adódó kötöttségek miatt kötés közben nem lehetett megvalósítani.




Drops Fabel (Spray print beige és egyszínű barna) két szála, 3.5-es tű.

4 megjegyzés:

  1. Bizony bonyolultabb! Azért igen frappánsan megoldottad, anyukád biztos büszkén viseli majd és mondogatja mindenkinek, hogy a lánya kötötte! :)
    Te, ha holnap is előhozol valami kötést, megtanulok spárgázni, esetleg lemegyek hídba...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, klasszikus darab lett. :-)

    VálaszTörlés
  3. (úgy várom azt az időt, mikor csak úgy felhasználhatom a tudást kötött cuccok módosításához!:)))

    Tökjó lett a mellény! Biztos szívesen hordja majd, klassz ez a minta!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett!!! És milyen jó meleg lehet!

    VálaszTörlés