2014. augusztus 18., hétfő

Türelmes Márta 3.0

Valószínűleg nagyot nézne, ha egyszer időben megkapná a névnapi ajándékát Márti barátosném, aki az utóbbi időben horgol, mint a gép, és újabbnál újabb  - vélt - korlátait lépi át napról napra. Szóval megérdemelt már valami komolyabb infrastruktúrát. Bár nem túl bonyolult "szerkezet", azért mégis szétnéztem a neten, mások milyeneket álmodtak. Több tutorial is szembejött, ez például egész használható.



Ugye figyelünk a részletekre? A steppeléshez használt színátmenetes cérna a bélésre rímel. Ilyenkor érzem, milyen jó lenne, ha többféle mintát tudna a varrógépem...


A horgolótű-választást az én ízlésterrorom uralja, tudvalevően bambuszkedvelő vagyok... Egyébként ez okozta a késedelmet is: Kína messze van :) Remélem, beválnak.


Bár a vékony kipárnázás miatt a tűk elég jól rögzülnek a helyükön, talán mégsem haszontalan a kicsúszásgátló ráhajtható szegély.


A horgolt motívumból komoly készleteim vannak: évekkel ezelőtt egy megegyező színű függönyhöz készültek áttört betét gyanánt, de aztán nem valósult meg a projekt. Így viszont van egy halom kimondhatatlan narancsos-barackos színű és fehér (az viszont ugye festhető, tehát a lehetőségek határtalanok) horgolt köröm meg négyzetem. Az előző bejegyzésben szereplő projektszütyőn is egy ilyesféle rátét van.


Most már nem ártana egy saját használatút is gyártanom...

5 megjegyzés:

  1. nagyon szép ajándék:) a színek is nagyon bejönnek és az ilyesmi az, amiről tuti megemleget minket az ajándékozott.

    VálaszTörlés
  2. Eléggé használható?????? -gyönyörűség csak nézni is!!!!!!!mesés!!!
    Jaj,én is most adtam át a festett tükröt a keresztlányomnak.Tavasszal volt a szülinapja.Szörnyű vagyok időpontok betartásában....

    VálaszTörlés
  3. Szuper lett! Egy ilyenre én is szívesen várakoznék pár hétig... :)))

    VálaszTörlés
  4. Nemes, nagylelkű ajándék, ráadásul még nagyon szép is - a bambusz imádatban meg abszolút osztozom veled! :-)

    VálaszTörlés
  5. Azt ugyan nem mondhatom, hogy ilyen gyönyörű ajándékot még sose kaptam Erikától, mert minden ajándéka ilyen
    gyönyörű, fantasztikus és tökéletesen kivitelezett. Nagyon-nagyon örülök, mert tényleg mindig azt keresem-kutatom, hogy szerény és újdonatúj horgolási tudományommal mit tudnék alkotni. Eddigi fő művem Annás nyomán egy vidám pöttyös babatakaró.
    Köszönöm Erikának, hogy megszerettette velem a horgolást, mert sok békés boldog órát szerzett vele...ellát tanácsokkal, és most még nagyszerű szerszámokkal is exkluzív tárolóban. Megjegyzem a fonalhordozóm se kutya....:-)))

    VálaszTörlés