2013. december 30., hétfő

Állatövi gyorstalpaló, mely miatt előre is elnézést kérek

Legelső (és mint ilyen, a legkevésbé sem tudatos) gyapjúfestéseim egyike volt ez a vörös-barna hosszú átmenetes kreáció.


A belőle készült fonal a Bikaviadal nevet kapta, és sokáig nem tudtam vele mit kezdeni.A meleg színek ellenére nem egészen az én világom, talán túlzott harsánysága miatt. Gondoltam, majd elboltolom, de a dobozban sem kért kenyeret.


Míg aztán pár hete belefutottam egy remek kis sálmintába, amelyről azonnal ez a fonal, meg az apukám jutott eszembe, akinek még nem volt karácsonyi ajándéka, és aki kedveli az élénk színeket.
Ez utóbbin tulajdonképp nincs is semmi csodálkozni való, hiszen az Oroszlán jegyében született, amely tudvalevőleg tűz-jegy. Okfejtésem értelmében ez a sál egyik vége. A barna vég ezzel szemben a Bika (föld-jegy), amely szintén nem áll messze tőle, hiszen fél lábbal a Szűz jegyében is ott van, tekintve, hogy az Oroszlán utolsó napján született (ugye, lehet követni...) És akkor mindehhez még tegyük hozzá, hogy a Zodiákus harmadik, eddig nem említett föld-jegye a Bak. Ami viszont én magam vagyok...




Részletek a Ravelry-n

6 megjegyzés:

  1. én még képben vagyok! apukádat meg el nem ítélhető módon irigylem, mert már gyapjúként és fonalként is nagy kedvencem volt:)

    VálaszTörlés
  2. A papád egy mázlista! Fantasztikus lett a sál, nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, igazán jó sora van apukádnak.....is :D

    VálaszTörlés
  4. Abszolút érthető a gyorstalpaló, bírom az ilyen tudományos alapú kötéseket... A sál abszolút férfias lett, ez pedig egészen elképesztő, mert a festett fonalad tökéletesen nőiesnek láttam anno...

    VálaszTörlés
  5. A sál gyönyörű!
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés