2013. január 16., szerda

Úgy egy éve

...hogy a nyolcméteres pamutszálakat többé-kevésbé felváltották a változatos hosszúságú, többnyire gyapjúfonalak. Azóta a kötött kendők és egyebek, na meg a saját gyártás bűvöletében élek. Egy Bucifonallal indult a történet, egy lilával, a belőle készült ajándék messze került tőlem, azóta is vágyom egy hasonlóra. Most itt van, lila luxuskivitelben, meg egy kimondhatatlan színű sárgás-kékes Cinege.



Szürke, unalmas napok ezek, hosszú estékkel, az ünnepek utáni jellegzetes üresség-érzéssel, erre, ahol mi lakunk, túl sok nyüzsgés sincsen (ez nem panasz persze :)). Színekkel igyekszem kitölteni az űröket, bár a rokkán épp egy nem túl izgalmas natúrfehér merinó-selyem keverék van. Akad itt még némi selyem és Rikker-gyapjú külön-külön, majd ezeket is összekevergetem megfelelő arányban, és akkor a mostanival együtt lesz majd vagy 25 dekányi nem túl vékony, olyan zoknivastagságú matériám. Egy nagy-nagy rőzseszedő kendőért kiált, ilyesféléért.



Egy másik rőzseszedő is folyamatban van, versenyt kötöttünk Katával, ő már győzött, nekem még kétnapi munka hiányzik hozzá, de orcátlanul mutatok róla mégis egy kukucskálós képet.


Vagy kettőt, mert a második színhelyesebb (közben felfedeztem a fotóapparát ételfotó-funkciójában rejlő lehetőségeket).


Közben ebből a fonalamból is készült valami, némi lila moher hozzáadásával, de erről többet most még nem árulhatok el...


Szóval minden csak félben van, de azért kiadtak egy bejegyzést.
Azt hiszem, még mindig nem tudom megmondani, mikor fogok újra hímezni. De magam is kíváncsi vagyok, mi módon fog bekövetkezni egy újabb korszakváltás...

5 megjegyzés:

  1. Csupa gyönyörűséget hoztál most is Erika, az a rozsdás-vörös színű kendő eszméletlenül szép!

    VálaszTörlés
  2. Hú, de kíváncsi leszek a fehérre is :) gyönyörűek mindannyian, és a korszakváltás igazán ráér.

    VálaszTörlés
  3. Úgy könnyű nyerni, ha van két heti előnyöm:)

    A fehérért irigyellek, nálam is listás idén egy fehér kendő!!

    VálaszTörlés
  4. Remélem,hogy azért néha-néha a 8 méteres pamutszál is visszatér az életedbe...Ezek a fonalak,meg a kötemény is szép,és bár nem panaszból írtad,de értékeld a felétek lévő nyugalmat,csendet!Hasonlóak nálunk is a körülmények,bár van némi átmenő autós forgalom,de nem adnám semmiért.Így lehet igazán minden kedvenc szabadidős tevékenységet jó hangulatban élvezni:-)

    VálaszTörlés
  5. Juneberry :) Jared Floodtól nekem is sok kedvencem van, csak hiányzik pár kéz, némi idő...

    VálaszTörlés