2013. január 8., kedd

Mint odakinn






Nyilván nem véletlenül nyúltam azokhoz a fonalakhoz, amelyekhez, mikor valami egyszerű, gyors, semleges és világos tónusú nyakbavaló készítését fontolgattam. A már megszokott nyújtott háromszög szélére a Handspun Delight Shawlette csipkemintája került. Blokkolni nem volt még kedvem, inkább hordom...



Készült hozzá egy abszolút kísérleti darab, amolyan kapucniféle, arra az esetre, ha már a hagyományos sapka nem lenne elég :)


Az ilyeneket szokták fonott copffal vagy bojttal ellátni, ha a viselője elég fiatal vagy csak bevállalós, épp ezért ettől most inkább eltekintettem. A modellen (rajtam) való bemutatástól ugyancsak...

Fonal: aldis 420 méteres zoknifonal (75% gyapjú, 25% nylon) és Barka Vattacukor, Frappé színben,
5-ös és 6-os kötőtű.


5 megjegyzés:

  1. Tetszenek, tetszenek, de ha ihletődsz a természetből, nem bánnám, ha már csupa fűzöld és mályva, esetleg napsárga, esetleg bordó-avar-okkersárga színeket kellene használnod! :)

    VálaszTörlés
  2. pont olyan, mint most,ha kinézek az ablakon,igen
    vagyis:szép!

    VálaszTörlés
  3. Igazán szép lett, a képek is gyönyörűek, de Katához hasonlóan én is szívesebben vágynék fűzöldre és napsárgára, az időjárást illetően mindenképp:)
    Egyébként meg miért nem állsz modellt, ha magadnak kötötted, úgyis egyszer csak felveszed, nem? :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, gyönyörű a kerted, nem csodálom, hogy megihletődtél!
    A nyakbavalód a színtan megcsúfolása, mert eddig abban a hitben éltem, hogy ha fehér meg a szürke valami, akkor az csak hideg lehet. Ezt meg szinte érzem a kezemben, pihe-puha, bársonyos és meleg. A helyén van mindene!

    VálaszTörlés
  5. A Szabó-művek már fotóművészettel is kápráztat bennünket! :-)))

    VálaszTörlés