2012. december 30., vasárnap

Utókarácsony

A napokban összeültünk két hasonszőrű, azaz kézimunka-függő barátosnéval egy cukiban, hogy végre átadjuk egymásnak az ajándékainkat. Saját öntésű, újrahasznosított  gyertyákat és életem első nemezelt munkáit vittem nekik.





Saját fonású navahó-cérnázott piros manópostás és natúr Rikker gyapjú, illetve kétágú fehér Rikker/vegyes gyapjak+selyem képezték az alapanyagokat, a mintát pedig innen vettem. Melegvizes-szappanos gyúrás-dörzsölgetés közben egyszer csak megtörtént a csoda, a munkadarab zsugorodásnak és tömörödésnek indult, és szépen egybeolvadtak a szemek. Beillesztettem a teamécseseket, tettem rá egy könyvet nyomatéknak és hagytam megszáradni.

6 megjegyzés:

  1. jaj, de szépségesek így együtt is :)
    Köszönöm szépen!

    VálaszTörlés
  2. De jó !!Nagyon ügyes vagy !!:)

    VálaszTörlés
  3. Húúú, ez a mécseskígyó nagy találmány!!!! Jövőre ellopom:)

    VálaszTörlés
  4. Már azt is nehéz felfogni, hogy valaki mesterfokon tud kötni, horgolni (tegyük hozzá, saját készítésű fonalból),de még keresztszemezni és varrni is...., most meg a nemezelés....!
    Boldog új évet!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek! Elárulod nekem, hogy keszultek a gyertyak? Mert en is mostanaban nagy gyertyaontos lettem, de csak kiserleti szinten van az ilyen fajta gyertya. Jol latom, eloszor a szelet ontotted ki,es utana a belsejet? Nem sok leirast talaltam errol...

    VálaszTörlés