2012. november 13., kedd

Glutén- és fonalmentes bejegyzés

Kimaradt a hétvégéről egy jó adagnyi tört krumpli, sajnáltam kidobni (bár ahányszor már megtörtént...), így aztán pogácsásítottam.

Ment bele 5-6 deka vaj, egy sütőpor, egészen pontosan egy tojás meg egy sárgája, egy jó marék reszelt sajt, mediterrán fűszerkeverék, só, kömény, valamint kukorica-, szója- és rizsliszt érzés szerint. (Gluténmentes fronton én már réges-rég nem mérem az alkatrészeket, sőt azt hiszem, soha nem is mértem, hiszen magam kísérleteztem ki a süteményeket. Épp ezért nem is tudok még egyszer pont ugyanolyat sütni. Az már egy másik történet, hogy lassan már a nem gluténmenteseket sem mérem...) Nyújtással már egy ideje nem kísérletezem, bár a szójaliszttől kevésbé törik, mégis olyan, mintha gesztenyemasszából akarnék pogácsát szaggatni. Ezért csak kis diónyi mennyiségenként összegombócozom, és korongokká lapítom. Megkenem az elspórolt tojásfehérjével, reszelt sajt, és megy a sütőbe. Kicsit kócos, szabálytalan, non-konform, mint én...






5 megjegyzés:

  1. Hú de fincsin néz ki!!! Mi(is) nagyon szeretjük a krumplis dolgokat :o)))

    VálaszTörlés
  2. Van valahol főzős blogod is ahol a gluténmentes "alkotásaidat" láthatnám?
    Gabi

    VálaszTörlés
  3. Na most ha nem hasonlítottad volna a végén magadhoz, nyugodt szívvel írhatnám, hogy ínycsiklandozó, így azért egy picit visszafogottabban. :DDD

    VálaszTörlés
  4. Gabi, gasztrós blogom nincs, én csak egy lelkes amatőr vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon guszta! Az én gluténmentes csapatom rögtön felfalná. (Én is sokáig kísérleteztem a nyújtással, de már csak épp úgy gombócozom, mint te. Gyerekek is boldogan segítenek, és nincs nyesedék, tiszta haszon...)

    VálaszTörlés