2011. február 20., vasárnap

Macskás párna - kész!

A mai nap legfontosabb eredménye a Bent Creek macska átlényegülése párnává. Ajándékba készült. Általában nem szoktam sajnálni, ha meg kell válnom valamelyik művemtől - ez most a kivétel, azt hiszem.
(Vigyázat, a kollázs képei között egy kakukktojás is van!!!)


Végre megmutathatom a Manka mintája alapján készült képemet:
a férjem születésnapi ajándéka lett, és már nagyon türelmetlen voltam, hogy feltehessem.
(Mankánál egyébként mostanság folyton újabb és újabb minták és variációk látnak napvilágot, most régi népi motívumokat újít fel, érdemes odalátogatni!)


Ezt a hálószobai "kompozíciót" is kénytelen voltam lefotózni...


Sőt muszáj volt bepasszítanom a horgolt takarós kollázsba is. Ezt a takarót vagy két éve készítettem,  eredetileg maradék fonalakból, aztán persze venni kellett még hozzá.
Kb. 130 x 180 cm

7 megjegyzés:

  1. Hallo Erika
    " Da bin ich schon " ...:-)
    Du hast Deine schöne Stickerei als ein wunderschönes Geschenk weiter verarbeitet ~
    Glückwunsch dazu !
    ♥ڿڰۣ♥ಌڿڰۣ«ಌ♥ڿڰۣ«ಌ♥ڿڰۣ«ಌ♥
    Herzlichst
    ♥☼♥Barbara♥☼♥

    VálaszTörlés
  2. Csak ülök, és ámulok! Nem találom a szavakat! Csodálatos! Fantasztikus! Elképesztő! Még a gyertya körül is egy kis csipke! :-) Nagyon szép! A kakukktojás nagyon megelégedettnek tűnik. (én is az lennék a cserépkályha mellett gondtalanul heverve)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépeket mutatsz már megint :)))
    A képet elloptam, mert nem sikerült a csatolás...

    Köszönöm, hogy megemlíted a régi motívumokat is:)), de most azt hiszem leállok kicsit, mert már magam sem tudom követni saját magamat.....:)))és mert van pár apróságom félbe hagyva, amit a héten muszáj lenne befejeznem...

    idő, idő és mondjuk tíz kéz kellene még....

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépen befejezted a cicust, nem csoda, hogy nehezen váltál meg tőle. A kakukktojás nagyon édes! Gyönyörű a Mankás kép és a takaró is!

    VálaszTörlés
  5. Jók a háttérpöttyök (is). :-)

    VálaszTörlés
  6. Most! Most irigyeljen engem mindenki! Én kaptam a macskás párnát!!! :-) Mert megérdemlem (?). Nagyon boldog vagyok! Gyönyörű! Életem egyik legszebb ajándéka, mert ez tényleg én vagyok :-), bár Erikától már számtalan személyemnek szóló csodás kézimunkát kaptam. Köszönöm!

    VálaszTörlés