Kimaradt a hétvégéről egy jó adagnyi tört krumpli, sajnáltam kidobni (bár ahányszor már megtörtént...), így aztán pogácsásítottam.
Ment bele 5-6 deka vaj, egy sütőpor, egészen pontosan egy tojás meg egy sárgája, egy jó marék reszelt sajt, mediterrán fűszerkeverék, só, kömény, valamint kukorica-, szója- és rizsliszt érzés szerint. (Gluténmentes fronton én már réges-rég nem mérem az alkatrészeket,
sőt azt hiszem, soha nem is mértem, hiszen magam kísérleteztem ki a
süteményeket. Épp ezért nem is tudok még egyszer pont ugyanolyat sütni. Az már egy másik történet, hogy lassan már a nem gluténmenteseket sem
mérem...) Nyújtással már egy ideje nem kísérletezem, bár a szójaliszttől kevésbé törik, mégis olyan, mintha gesztenyemasszából akarnék pogácsát szaggatni. Ezért csak kis diónyi mennyiségenként összegombócozom, és korongokká lapítom. Megkenem az elspórolt tojásfehérjével, reszelt sajt, és megy a sütőbe. Kicsit kócos, szabálytalan, non-konform, mint én...
Hú de fincsin néz ki!!! Mi(is) nagyon szeretjük a krumplis dolgokat :o)))
VálaszTörlésVan valahol főzős blogod is ahol a gluténmentes "alkotásaidat" láthatnám?
VálaszTörlésGabi
Na most ha nem hasonlítottad volna a végén magadhoz, nyugodt szívvel írhatnám, hogy ínycsiklandozó, így azért egy picit visszafogottabban. :DDD
VálaszTörlésGabi, gasztrós blogom nincs, én csak egy lelkes amatőr vagyok.
VálaszTörlésNagyon guszta! Az én gluténmentes csapatom rögtön felfalná. (Én is sokáig kísérleteztem a nyújtással, de már csak épp úgy gombócozom, mint te. Gyerekek is boldogan segítenek, és nincs nyesedék, tiszta haszon...)
VálaszTörlés