2016. január 24., vasárnap

Dominó

...négyszög a neve annak a formai megoldásnak, amikor a tűn lévő szemeket a középső szem két oldalán kezdjük el fogyasztani, és mikor minden szem elfogyott, kész a négyszög. Ez az egyszerű módszer tálcán kínálja a legkülönfélébb variációs lehetőségeket, más szóval remek játék :)
El is játszadoztam karácsony előtt rendesen, ez volt most a favoritom.

Elsőként Mártinak készítettem egy háromszöget Halasi Andrea Cedar mintája alapján. A rövid színátmenetes Fabelből minden négyszög másféle lett.





Apukám következett. A Fabelhez jött egy kis Alpaca lágyításnak, na meg hogy szembetűnőbb legyen a négyszögek megforgatása. Itt a négyszögek jóval nagyobbak az előzőeknél, emiatt szinte egyformák.





Szorosan ezután egy régóta őrizgetett, szép őszi színű Nina-féle Cinegét rántottam elő, és már szinte csukott szemmel készült a második Cedar a ház urának, aki az első banditás kendő óta egészen megbarátkozott ezzel a formával...;)






Az utolsó dominós darab már tényleg csak ujjgyakorlat volt, a változatosság kedvéért körsál formájában. A Márti kendőjéből kimaradt Fabelhez bordót és majdnemfeketét társítottam, afféle fiatalos-férfias színösszeállítás lett. 



Karácsony után aztán másféle minta után néztem, de erről majd legközelebb...

3 megjegyzés:

  1. Színtiszta boho style, imádnivaló! Melyiket szeressem...?!

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű színekkel dolgozol, nagyon szép darabok kerülnek ki a kezed alól!

    VálaszTörlés
  3. Amanóba! :-) De szépek! Főleg az első! :-)

    VálaszTörlés